שעורה בעפעף העליון לפני החתונה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

27/05/2010 | 22:36 | מאת: לינה

שלום יש לי כשבוע שעורה בעין שלי אומנם היא קטנה אך אני מתחתנת עוד שבועיים וחצי וחשוב לי שעד אז לא תהיה לי שעורה. בעבר גם היה לי שעורה ולקח להם כמה חודשים עד שנעלמו. אני ממש אודה לכם אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות כדי להיפטר מהשעורה? תודה

לי שלום, רק משום שאת לפני חתונה לא מחקתי את הודעתך, שאינה קשורה כלל לפורום גידולי עיניים. מבלי להתייחס האם באמת יש או אין לך שעורה בעפעף, שכן לא בדקתי אותך, הטיפול לשעורה כולל קומפרסים חמים, לעיתים בשילוב משחת אנטיביוטיקה מקומית (סינטומיצין 5%). את הקומפרסים עושים עם צמר גפן טבול במים חמים (אך לא רותחים), סוחטים קלות כדי לא להתרטב, ומניחים על איזור השיעורה. כאשר צמר הגפן מתקרר, לטבול שוב במים החמים ולחזור על התהליך. יש לבצע כ-10 דקות, 3 פעמים ביום, אך אפשר ורצוי גם יותר. ניתן גם להניח ביצה קשה השומרת על החום ליותר זמן, אך זה חום יבש, וליד העין עדיף חום לח. אני ממליץ לך לפנות לרופא/ת עיניים כדי לוודא שהבעיה שלך היא רכן שעורה ושהטיפול מתאים שתארתי מתאים לך. שיהיה במזל טוב לך ולבן זוגך, ושלא תצטרכו להתמודד עם בעיות קשות יותר כל חייכם.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות