בדיקות עיניים בעקבות גילוי של גידול

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

08/11/2021 | 15:18 | מאת: גל

שלום דוקטור לבני גילו גידול שפיר בראש באונה האוקסיפטלית וחושדים שהוא ליד מסלול ראיה .הוא עשה בדיקת שדה ראיה וצינו שהאמינות היא באמינות בינונית .מימין חסרים לא ספציפיים בעיקר ברביע עליון שמאלי ומשמאל גם חסרים לא ספציפיים .לסיכום רושם להרמה מבנית של עצבי הראיה . רציתי לדעת מה זה אומר הרמה מבנית של עצבי הראיה .האם זה אומר שהגידול כבר פגע בראיה או שהפירוש של זה הוא פפילדמה ואם יעשו ניתוח ולא יפגעו במסלולי הראיה ,זה יכול להסתדר . בנוסף עשינו בדיקת ILM RPE THICKNESS ב OCT ויצא שב OD ה THICKNESS CENTRAL SUBFIELD הוא 259 וב OS 263 . ו THICKNESS AVG CUBE ב OD הוא 279 ןב OS 277 וב GANGLION CELL OU ANALYSIS ה AVERAGE GCL + IPL THICKNESS הוא 78 בשני העינים והמינימום הוא 77 בעין אחת ו 76 בעין שניה .בבדיקת ONH AND RNFL OU ANALYSIS OPTIC DISC CUB ה AVERAGE RNFL THICKNESS הוא 77 ב OD ו 69 ב OS .ה RIM AREA הוא 1.42 ב OD ו 1.03 ב OS . וה DISC AREA הוא 1.42 ב OD ו 1.03 ב OS. האם המספרים האלה הם תקינים או שלא תודה רבה

למרבה הצער, אי אפשר לענות על מספרים יבשים בלי תמונות שדות הראיה ותמונות ה-oct.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות