ניתוח לעקירת עין והתקנת פרוטזה.

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

22/08/2021 | 10:59 | מאת: מוניק

מהוא התהליך לביצוע ניתוח להסרת העין עקב כאבים בלתי נסבלים כתוצאה מגלאוקומה עין עיוורת הרבה שנים.

מוניק שלום, בניתוח לעקירת העין אנו פותחים את הלחמית המצפה את העין, מנתקים את השרירים המניעים את העין מגלגל העין, מנתקים את עצב הראיה היוצא מאחורי העין, ואז ניתן להוציא העין. אם מוציאים עין שהיה בה גידול, אנחנו בד"כ לא משתילים שתל בארובה כדי להקל על המעקב לוודא שאין חזרה של הגידול. אם זה בגלל גלאוקומה - עין עיוורת וכואבת, אפשר להשתיל בארובה כדור, ולפעמים אפילו לקשור אליו את השרירים שהיו מניעים את העין, אם כי אין כמעט הבדל כלשהו בתוצאה הקוסמטית, כאשר עושים פרוטזה אצל ורדיזר בחיפה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות