יתר לחץ תוך גולגולתי

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

22/02/2021 | 13:35 | מאת: ניב

שלום פרופ הבנתי שבבדקית קרקעית עין אפשר לראות יתר לחץ תוך גולגולתי האם יכול להיות מצב שבנאדם סובל מיתר לחץ תוך גולגולתי ולא יראו זאת בבדיקת העין?והאם גם אפשר לדעת מה הגורם ליתר לחץ תוך גולגולתי בבדיקת קרקעיץ העין? תודה

ניב שלום, לא ניתן לראות יתר לחץ תוך גולגלתי בעיניים. כשיש לחץ תוך גולגתי, מופיע תוך כ-72 שעות בצקת בראש עצב הראיה, ואת זה ניתן לראות בבדיקת עיניים. זה לא אומר כמה לחץ יש בראש. הבדיקה להערכת לחץ תוך גולגלתי היא ניקור מתני שימדוד את הלחץ.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות