שאלה- האם גורם גם לגידולים בעין?

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/12/2008 | 10:14 | מאת: ??

אודה על תגובתכם המקצועית לעניין http://polydna.co.il/media1.htm

02/12/2008 | 14:20 | מאת: אני

אני שאלתי שאלה דומה לגבי הקשר בין נגיפים מסרטנים לבין התפתחות סרטן הרשתית בפורום השני. בכל אופן, לפחות ע"פ לימודיי, היום יש יותר ויותר עדויות לאינטראקציה בין חלבונים של נגיפי דנ"א מסרטנים לבין תוצרים של גנים מדכאי גידול - אותם גנים הפועלים כמבקרים וכמעכבי חלוקה והתרבות בתא הנורמלי. היום ידוע שחלבונים נגיפיים מסוימים של נגיפים מסרטנים נקשרים לתוצרים של הגנים הנ"ל, משבשים את פעולתם ובכך משרים התפתחות גידולים סרטניים, אולם טרם הצליחו לפצח את המנגנון המדויק ולהציע מודל. גן RB התקין - הגן שפגיעה בשני האללים שלו מובילה להתפתחות סרטן הרשתית (רטינובלסטומה) - פועל כאחד הגנים המבקרים והמדכאים גידולים. קיים חשד שהוא נפגם גם מהדבקה נגיפית באופן המתואר לעיל (ולא רק מהופעת מוטציה), אך כאמור טרם הצליחו להוכיח זאת.

08/01/2009 | 09:44 | מאת: ל.

http://causeofcancer.org/

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות