ירידה בראיה ותוצאות של OCT ושדה ראיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

18/07/2017 | 17:43 | מאת: דינה

שלום,דוקטור פרנקל! אני פניתי אליך לפני כשנתיים מספר פעמים ותמיד קיבלתי תשובות מפורטות והרגשתי את רצונך לעזור. אני בת 54.לפני כ4 שנים התחלתי לסבול מנפיחות בעפעפיים בשתי עיניים לסרוגין. לפני שנתיים נעשתה ביופסיה מבלוטת דמעות ונמצאה היפרפלסיה תגובתית.PCR היה תקין. לפני כשנה נעלמו התקפים.אך לפני ארבעה חודשים בעין ימין התגלתה בצקת בעצב ראיה.לפני החודשיים ירדה הבצקת,אך היום בבדיקות OCT ושדה ראיה רואים ירידה ב-RFNL שלא הייתה לפני חודשיים. חשוב לציין שבינואר בשל כאבי ראש עשיתי MRI והוא היה תקין גם מבחינת הארובות וגם מבחינת עצבי ראיה. האם יש ,לדעתך,מצב שגדל לי בראש משהו שללוחץ על עצב הראיה ולא ראו אותו לפני חצי שנה? כרגע בדיקה רגילה אצל רופא עיניים של עצב ראיה היא תקינה לחלוטין. האם יש טעם לחזור על MRI עוד פעם? בתודה מראש ובברכה, דינה

18/07/2017 | 18:45 | מאת: דינה

רציתי להוסיף שהאבחנה שניתנה לפני 4 חודשים היא NAION בחודש מרץ העובי הגלובלי של עצב ראיה היה 123.בבדיקה-בצקת עצב ראיה .בחודש מאי 121-בצקת קלה. היום-אין בצקת והעובי הגלובלי הוא 97

לאחר מספר נסיונות לענות על ההודעה הזו, שאינם מופיעים בפורום, אענה הפעם בקיצור: 1. כן, ייתכן שהופיע משהו שלא נצפה לפני חצי שנה. 2. בלי לראות את כל ההדמיות שעברת ובלי לבדוק אותך, לא ניתן לתת עצה אם יש חוזר על בדיקה כלשהי.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות