ציסטה בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

31/12/2009 | 10:24 | מאת: מיטל

שלום רב, פניתי לרופאת העיינים שלי לפני כחודשיים כמשהו שהיה נראה לי כמו דלקת בעפעפף התחתון של עין שמאל, הרופאה אמרה שאני צריכה לעשות קומספרים חמים 3 פעמים ביום והבאתי לי 2 משחות אנטיביוטיות, מקסיטרול ועוד משחה שלא זכור לי את שמה. היה באמת שיפור במצב אך נשארה לי כמו גולה בתוך העין, לאחר שבוע שוב חזר האודם והכאב וחזרתי שוב לאותה רופאה, היא אמרה לי שאין מה לעשות שצריך להמשיך עם הקומפרסים והמשחות וכשביקשתי אנטיביוטיקה אמרה שזה לא הטיפול המתאים ושניתוח לא בא בחשבון. מאז המצב רק החמיר, הגולה התנפחה האודם התפשוט גם לאיזור שמתחת לעין והכאב גבר, חזרתי לאותה רופאה ואמרתי לה כי הטיפול שנתנה לי לא עזר והמצב החמיר, היא אמרה שכשהגעתי אליה בפעמים הקודמות זה לא היה נראה ככה, ובאמת הפעם נתנה לי מרשם לאוגמנטין. היא אמרה לי שמדובר בציסטה, רציתי לדעת בדיוק מה זה אומר, היום סיימתי את היום השני של האנטיביוטיקה ועדין אני לא רואה שיפור משמעותי, האודם קצת ירד אבל הנפיחות עדין נשארה. רציתי מה זה בדיוק אומר ציסטה בעין? ואיך יכול להיות שאין שיפור בעין אחרי יומיים שאני לוקחת אוגמנטין 875? תודה ויום טוב...

מיטל שלום, התאור שלך מתאים לאבחנה של שעורה. שעורה היא מעין חצ'קון בבלוטות השומן שבין הריסים. חיידקים הנמצאים על העור באופן רגיל אצל כולנו גם נכנסים לבלוטות. אם הבלוטה נסתמת, הם חוגגים על השומן ומתרבים. תהליך הדלקת המקומית הנלחמת בהם יוצר אודם ונפיחות וכתוצאה מכך גם כאב מקומי. החימום המקומי עליו המליצה הרופאה שלך ממס את השומן הסותם את פתח התעלה, כמו גם את זה שבפנים ומאפשר לבלוטה להתנקז החוצה עם כל החיידקים. האנטיביוטיקה הורגת את החיידקים, אך לא את כולם, לכן הניקוז כה חשוב. לוקח זמן לאנטיביוטיקה לעבוד, לכן היא ניתנת לשבוע (גם אם נדמה לך לפני זה שהכל נגמר). חשוב להקפיד על הקומפרסים החמים. אם זה ימשיך ולא יעבור (רצוף, לא חולף וחוזר) במשך מספר חודשים, יהיה מקום לשקול ביופסיה לשלול גידול בעפעף.

02/01/2010 | 20:08 | מאת: מיטל

שלום ד"ר פרנקל, קודם כל המון תודה על תגובתך דבר שני רציתי ליידע אותך כי אני כבר 4 ימים לוקחת אנטיביוטיקה מתוך 7 ימים של טיפול ועדין ישנה נפיחות, הכאב והאודם ירדו, אך יש לי מעין גולה בעפעף התחתון, הגולה בהתחלה היתה קשה ועכשיו כשאני נוגעת בה היא מרגישה יותר מיימית, כאילו התרככה. ידוע לך אולי במה מדובר? ומדוע האנטיביוטיקה לא מורידה את הנפיחות? יש מצב שאצטרך ניתוח כירוגי? תודה רבה..

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות