אקנה פתאומית בגיל 25

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

11/06/2009 | 12:04 | מאת: עודד

סמדר שלום, שמי עודד, אני בן 25. בריא למדי, בכושר גופני טוב, שומר על תזונה נכונה לרוב. בתקופת ההתבגרות שלי סבלתי מפצעי בגרות. לא ברמה חריפה מאוד, אבל ברמה בינונית. בשלב מסוים הפסיקו פצעי הבגרות, למרות שמדי פעם צץ לו איזה פצע. לאחרונה, עם שינוי מזג האויר, כשהתחיל להתחמם, פתאום התחלתי לסבול מפצעים. הפצעים הם די נוראיים, מופיעים אך ורק על המצח, גדולים, בולטים, אדומים וכואבים. הבעיה היא התדירות. כמעט בכל רגע נתון יש לי פצע כזה, מה שלא היה בשנים האחרונות. כמובן שזה מאוד מאוד מפריע לי לתפקוד. יש לך רעיון מה הסיבה לשינוי הפתאומי? אמנם הרגשתי שזה קשור לשינוי מזג האויר, אבל עברתי בשנים האחרונות כמה תקופות של קיץ, ולכן לא יכול להיות שזה רק זה. כמו שציינתי, התזונה שלי (במיוחד לאחרונה) היא תקינה, ולכן זה לא יכול להיות קשור רק לדברים שאני אוכל. אשמח אם תוכלי להציע עוד סיבה לשינוי, או להציע דרך לטפל בבעיה. תודה רבה.

התפרצות של אקנה יכולה להיות קשורה למתח נפשי, באנשים רגישים לתזונה מסוימת (מאכלי שוקולד, מוצרי חלב פרה, פיצוחים, אוכל שומני מאד), לירידה בשמירה על הנקיון, או לשימוש בקרם פנים שאינו מתאים וחוסם את הנקבוביות,תכשיר פנים או קוסמטי או בושם שגורם לרגישות, וגם לפעמים לתרופות.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור