תריאולון ו- אלוקום קרם

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

02/09/2013 | 22:07 | מאת: אלונה

שלום, לפני כחודש, בעודי שוכבת על הספה בביתי, חשתי גירוד קל על החזה השמאלי. כשגירדתי הרגשתי שהמקום דביק. לא ראיתי שום סימן. רוק לא עזר להוריד את הדביקות אז קמתי לשטוף את המקום במים וסבון. באופן מוזר הדביקות התפשטה.. חזרתי לספה, מנסה למצוא סימן במקום כלשפתע, מול עיניי, הופיע כתם ורדרד קטנטן, בגודל של שליש מטבע שקל שהלך וגדל והתכהה מול עיניי. תוך כמה דקות, בלי שאעשה כלום מלבד להתבונן הכתם גדל לכ3 ס"מ, בצורת פס, הפך לחום שחור והחל בולט מהעור (לא בצורה חלקה). נבהלתי וניגשתי (למחרת. זה קרה בלילה) לרופא עור. הרופא החליט שמדובר בכוויה (מה שלחלוטין לא יתכן. בטח לא ממשהו חם). כשכעסתי על כי הוא מבטל את דבריי כשאני אומרת לו שלא קיבלתי כוויה משום גורם, הוא החליט כי זו תגובה אלרגית להדברה שעשיתי באותו היום (מוזר כי דרכתי יחפה על נוזל ההדברה ולא קרה לי כלום ברגליים). הוא נתן לי מרשם לתריאולון. משחה אנטיביוטית סטרואידית. חשוב לציין שאינני צורכת תרופות ובכלל מאוד מאמינה במערכת החיסונית הקיימת. נדיר שאני פוגשת רופא, אבל הכתם, שהשתנה בכל רגע הבהיל אותי ומרחתי את המשחה. הכתם הפך לצלקת ולאחר כחודש שבתי לרופא, לתור שקבע מראש, על מנת "להבהיר את הצלקת". בתור הנ"ל הטיפול היה מרשם לקרם אלוקום. כששאלתי מה התופעה הזו, אמר שאיננו יודע ואין לו אבחנה. רק ביקש שאגיע אליו אם יצוצו כתמים נוספים. כשציינתי שמאז שהשתמשתי בתריאולון יש לי לעיתים כמו צירי כאב באזור הלב, הוא לצערי גיחך. פגישה עם הרוקחת הבהירה שגם האלוקום הינה משחה סטרואידית. קשה לי להבין איך רופא מעניק טיפול רפואי באנטיביוטיקה וסטרואידים ללא אבחון. אשמח לעצתך, האם ישנה דרך שיכולה להוועץ במומחה? המון תודה מראש ושנה טובה

אני לא ראיתי מה קרה לך, וניחושים זה לא הדרך שלי. אם יש לך ביטוח מושלם, בקופת-חולים מגיע לך 3 ייעוצים בשנה, ותוכלי להתיעץ עם רופא עור שתבחרי. (הוא כמובן יצטרך לבדוק אותך כחלק מהייעוץ.)

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור