חומרים מסרטנים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

01/08/2013 | 14:39 | מאת: רונית

שלום רב שני שאלות: הומלץ לי על הידרוקנון לבעיית פיגמנטציה- אני קראתי שהחומר מסרטן. זה רשום בכל תיעוד באינטרנט והוצא לשימוש. . אשמח לתשובה. בנוסף בקרם הגנה לשמש של דר פישר יש מרכיב בשם טיטניום דיוקסייד ששמעתי שבמגע עם העור גם מסרטן. אשמח לקבל תשובה אם אכן כך לשני החומרים. תודה

הנסיונות על הידרוקינון נעשו בעכברים בכמות וריכוז גבוהים. לא ידוע לי על בן-אדם שהידרוקינון גרם לו לסרטן. גם לא ידוע לי על בן-אדם שקיבל סרטן מקרם נגד שמש. אבל כן ראיתי הרבה סרטני עור שנגרמו מחשיפה לשמש.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור