חשיפה לשמש במהלך טיפול באקנה - בנזמיצין...

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

20/07/2013 | 14:17 | מאת: :)

שלום.. לפני מספר ימים התחלתי שימוש בג'ל בנזמיצין נגד אקנה. בעלון לצרכן מצויין כי יש להמנע מחשיפה לאור השמש במהלך הטיפול. האם הכוונה היא לא להחשף לשמש רק כאשר המשחה נמצאת על העור, ולאחר שאני מסירה אותה אין בעיה להיחשף לשמש? או שהכוונה היא שבמהלך כל תקופת הטיפול (מספר חודשים), בין אם המשחה על עור הפנים באותו הרגע או לא, אסור להיחשף לשמש כלל? חשוב לי לדעת כי עקב שירותי בצבא אין באפשרותי שלא להיחשף לשמש.. ושאלה נוספת - רשום שבמהלך הטיפול אסור להשתמש במסנני קרינה המכילים PABA - האם תחליבי ההגנה של ד"ר פישר מכילים את החומר? (בדקתי במרכיבים ונראה שהוא לא מכיל את החומר, אך רציתי לוודא שבטוח להשתמש בו.. ) תודה רבה! :)

יש אנשים שמאדימים כאשר הם מורחים בנזמיצין ויוצאים לשמש. אחרים לא רגישים בכלל. את צריכה לנסות. אם יש בעיה תמרחי את התכשיר רק בלילה. אני לא יודעת אילו קרמים להגנה משמש מכילים PABA, ותצטרכי לבדוק כל תכשיר ולהתיעץ עם הרוקח. השם המלא Para Amino Benzoic Acid.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור