אשמח לעצתך ועזרתך

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

01/10/2008 | 22:52 | מאת: אילנית

שלום סמדר, אני סובלת מזה 3 חודשים מכתמים אדומים על העור שבתחילה נראים דלקתיים ולאחר כל סוג טיפול שניתן לי מתייבשים ומגלידים אך לא נעלמים לגמרי. בתחילה אובחנתי כסובלת מאימפטיגו וטופלתי ב-fucicort. זה לא עבד, והלכתי שוב לאותו רופא מומחה שהחליף את אבחנתו לאגזמה עקב יובש וטופלתי בקרם לחות וב-elocom. גם זה לא עבד והמשכתי לסבול מגירוד נוראי ומהתפשטות הפצעים. החלפתי רופא מומחה והוא אבחן אותי כסובלת מאימפטיגו, או פטריה או שניהם ונתן לי אנטיביוטיקה והפנייה לביצוע בדיקה לאבחון פטריה בעור. אני סובלת מזה זמן רב וברצוני לדעת האם הטיפול תקין ולא רשלני ע"פ אבחנתך המקצועית, האם יישארו לי צלקות רחמנא ליצלן והאם את ממליצה לנקוט בדרך פעולה אחרת/נוספת במקביל? האם עלי לדאוג מכך שטרם קיבלתי מזור ועברו כבר שלושה חודשים? אני מאוד מודאגת ואשמח לחוות דעתך תודה רבה אילנית

שלום אילנית מחלות עור לפעמים דומות זו לזו בצורתן ועלולות לבלבל גם את הרופאים. כרגע נותנים לך טיפול ושולחים אותך לבדיקת פטריות וכשתהיה תשובה תוכלי להתקדם מכאן. אם עדיין לא יעזרו לך תמיד תוכלי להבדק ולהתיעץ אצל רופא נוסף. יתכן שהמחזור לא קשור לבעית העור אבל הייתי ממליצה לפנות לרופא נשים לודא את זה וגם לשלול הריון. ולבסוף, איני יכולה להתיחס לצלקות בלי לראות אותך אבל מרבית הפצעים לא משאירים צלקות.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור