כתמים לבנים על הידיים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

01/10/2008 | 13:33 | מאת: כרמית

לדר' שלום לאבי בן ה 55 יש כתמים לבנים על כף היד התפשט לרגליים מה זה? האם אפשר לטפל בזה על מנת שלא יתפשט? תודה מראש וחג שמח

יש כתמים לבנים שנקראים ויטיליגו (בהרת) ואין טיפול מוצלח עבורם. יש מקרים שטיפול עם אור אולטרא סגול מועיל לזה חלקי ואפשר לברר בקופ'ח אצל רופא עור. לפעמים גם פטריה בשם העממי 'פטרת שמש' מונעת שיזוף איזורי ובשבילה הטיפול שונה ומכוון כנגד פטריות בתכשירים שאפשר לקבל אצל רופא עור.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור