אלרגיה/פריחה

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

04/09/2012 | 19:06 | מאת: יובל

שלום, לאחרונה אחי הקטן מפתח אלרגיה נוראית - ואני אשמח לקבל אפשרות לזיהוי. הוא ילד קטן וחמוד, סוכרתי (סוג 1), בן 13. * הדבר הנוראי הזה קורה באופן לא סדיר בעת שינה/שכיבה וצפייה בטלוויזיה/ישיבה על כסא (בעיקר מרופדים אבל גם על כסא עץ). * הפריחה הזאת נמצאת ספציפית על הירך, אבל היא מתפתחת בו זמנית גם על הידיים, הגב, הבטן, ובית השחי. * הטיפול הזמני בזה הוא שתיית תרופה בשם פנסטיל, דבר שעוזר ומעלים את הבעיה תוך כחצי שעה. * אני רוצה לציין שלפני מספר ימים עשינו הדברה 'אורגנית' בבית לנמלים וחרקים וגם באמצעות "פצצת עשן" שאמורה לחסל כל דבר בבית, והדבר עדיין קורה. * רופא הילדים לא ידע מה הבעיה והמליץ לשתות את הפנסטיל לפני שינה כטיפול מונע וגם לאחר שמתחילים סימנים שכאלה. האם ראית פריחה שכזו בעבר על אחד/אחת ממטופלייך? האם את יכולה לתת כיוון כלשהו לבעיה שגורמת לפריחה זו? תודה רבה, יובל.

04/09/2012 | 19:10 | מאת: יובל

אוסיף תמונה להמחשה: http://img339.imageshack.us/img339/980/tal002.jpg

וכדאי להתיעץ במרפאת עור לילדים, וגם במרפאת סוכרת כי יש מחלות עור שקשורות לסוכרת. לפי התיאור שלך, ניחוש אינטליגנטי אולי הבעיה קשורה לריפודים/בדים כלשהם כי זה קורה בשכיבה/ישיבה. לכן בנוסף כדאי לפנות למרפאת דלקת ממגע באחת ממחלקות העור שיעשו תבחינים ואולי יגלו גורם לפריחה.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור