נגע באף, מה האבחנה והאם טיפול פוטודינמי מתאים?

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

09/02/2024 | 00:06 | מאת: נעמה

שלום בת 73 בסביבות שנה או יותר יבלת חדשה על האף בצד שמאל, לפני כמה ימים דימם בעקבות גירוד, בעקבות זאת פנתה לרופאת עור שהפנתה לבדיקה ויעוץ אצל רופא עור במרפאת מוהס. באבחנה כתוב: BASAL CAL CARCINOMA UNSPECIFIED (BCC) DD 1. מה האבחנה? והאם יש התייחסות לשלב או לחומרה? 2. האם מדובר במשהו מקומי בלבד או שיכול להתפשט? 3. מה רמת הדחיפות לתור אצל מומחה? 4. האם מרפאת מוהס זה המקום הכי מתאים למקרה כזה או שיש אופציות טובות נוספות? מה למשל לגבי טיפול פוטודינמי? 5. האם יכול להיות שמדובר במשהו שאין לו כל משמעות ואינו מצריך כל טיפול? 6. האם הגיוני שמופנית ישר לניתוח בלי ביופסיה לפני? תודה

לפי התיאור של הנגע ניתוח מוהס בהחלט אפשרות טובה. מספר שבועות דחיה לא צריכים לשנות, אבל לא מומלץ להזניח ולותר על טיפול. אם לא מזניחים, מרפאים את הנגע בלי שיתפשט. לגבי התאמה לטיפול פוטודינמי צריך לבדוק. אתם מוזמנים לשלוח תמונה, ואם נראה מתאים, אזמין אתכם לייעוץ.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור