אילו בדיקות דם צריך לעשות לרואקוטן?

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

27/12/2023 | 22:37 | מאת: הדר

ד"ר שלום, אני צריכה להתחיל לקחת רואקוטן ולפני זה הרופאת עור ביקשה שאעשה ספירת דם וכמיה. ביקשתי הפנייה לזה מהרופאת משפחה והיא נתנה לי אבל ראיתי שמדובר בבדיקה מאד מצומצמת (יש רק 13 בדיקות שרשומות שם) ואני זוכרת שבעבר היו הרבה יותר בדיקות כמו: בילורובין, זרחן, סידן, GGT, uric acid, המגלובין,WBC, RBC, MCV ועוד. כל מה שציינתי פה לא מופיע אצלי בהפנייה (ויש עוד שחסר). בעבר חלק מהבדיקות האלה לא היו ממש תקינות וכן חשוב לי לא לפספס לפני שאקח את התרופה הזו, כי אני גם ככה ממש מודאגת ועולות בי ספקות אם זה נכון לקחת את זה. איך אני יכולה לדעת איזה בדיקות אני באמת צריכה לעשות? מה צריך להיות ברשימה הזו לפני שלוקחים רואקוטן? תודה רבה

מי שאחראי על הטיפול ועל הבדיקות זה הרופא שרשם לך רואקוטן. אם תרצי בדיקות נוספות את יכולה לבקש מרופאת המשפחה, ואולי היא תסכים. אם אינך רוצה רואקוטן, בואי למרפאתי לייעוץ ללא תשלום לגבי טיפול פוטודינמי שניתן באופן פרטי. טיפול יחיד מרפא לרוב למספר שנים, זה טיפול בטיחותי יותר מכדורים, כי פועל שטחית רק על העור, אינו משנה את בדיקות הדם, ואינו משפיע על האיברים הפנימיים.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור