ליפומות תת עוריות האם צריך מעקב?

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

23/07/2023 | 03:28 | מאת: רועי

שלום כבר שנים שיש לי גוש במותן שמאל, רגיש לכאב במגע. ב-2016 כירורג שלח אותי ל-US רקמות רכות. היה כתוב בפענוח תהליך היפר-איקואי- כ-34x12 מ"מ, לא וסקולרי, לא חודרני, תומך בליפומה. הוצע לי ניתוח אם מפריע לי הכאב, העדפתי בינתיים שלא. 1. האם US זו בדיקה מהימנה ומספיקה לצורך זה? 2. מה זה היפר-היקואי? לא ממש מצאתי מידע על המינוח הזה. 3. האם זה יכול להשתנות? זה דורש מעקב? לא נאמר לי לעשות ולא עשיתי מ-2016. 4. אם רוצים להוציא את זה, האופציה היחיה היא ניתוחית? כלומר עם חתך משמעותי וצלקת וכל זה? 5. יש לי גם בזרוע בחלק החיצוני גוש לא גדול, האם בכל מקרה של גוש יש צורך בבירור ובדיקה? תודה

US זו בדיקה מהימנה. ליפומה אינה מסוכנת ולכן לא חיבים להוציא. ניתוח זו שיטה מקובלת וטובה, אבל יש היום גם שיטות לא פולשניות, ועליהן צריך לדבר עם הכירורג קודם לברר מה קים בקופת חולים ואחר כך במסגרת פרטית. אולי יש לך ביטוח משלים לזה- ברר בקופת חולים.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור