Pityriasis Lichenoides

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

02/07/2023 | 20:09 | מאת: ענת

שלום רציתי לשאול האם המחלה מורידה פרופיל צבאי? יש לציין שכבר לפני 3 חודשים התחילו הפצעים ללא חום או גרד לאחר ביופסיה התקבלה התשובה Pityriasis Lichenoides כיום הפצעים בירידה משמעותית נעשו כ- 7 טיפולי פוטותרפיה (כדי להגביר את הריפוי) ונמשיך עד לגיוס כמובן.. הוא אמור להתגייס וחושש שיורידו פרופיל תודה!

אני לא יודעת אם ירד פרופיל, את זה קובע ספר הפרופילים שגלוי רק לאנשי חיל רפואה צברית, ולבסוף הגושפנקה מוועדה רפואית צבאית. ברוב המחלות הורדת הפרופיל היא ענין של חומרת הבעיה. מי שלא מדווח, או לא סובל כרגע בכלל, לרוב מקבל מקסימום סעיף רפואי, ויכול להשאיר פרופיל קרבי. אני ממליצה בחום לדווח על המחלה ועל כל המגבלות בפרוטרוט, ולהביא את כל המסמכים, כדי שיתחשבו בהן בצבא, ויתנו פטורים מכל דבר שמציק, כגון תורנויות מטבח עם חומרי ניקוי, או תורנויות לילה בחדרים לא נקיים בלי אפשרות למריחת תכשירים, או שהייה בשמש עם חום וזיעה. לפני הגיוס מאמינים ומתחשבים. כאשר נכנסים לשירות פעיל, כל חולה נחשד כמתחזרה, ומי שניסה להסתיר, עלול לסבול קשות, וייקח זמן רב להוריד את הפרופיל לפי המחלה, אם בכלל יצליח.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור