תופעת לוואי אחרי ראקוטן

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

04/05/2023 | 14:42 | מאת: חננ

אני בת 27 פלוס נטלתי ראקוטן לראשונה בגיל 18 בשל אקנה במצב קל וזה נתן לי שקט לפצעים במשך שנים…עכשיו נתנו לי שוב ראקוטן התחלתי טיפול בקיץ למשך חודש והפסקתי בגלל החום לאחר תקופה שהפסקתי התחיל לצאת לי פצעים שקופים כאלו באזור הלחי. שבתי לטיפול בראקוטן בחורף זה העביר לי את התופעה אחרי טיפול של חמישה חודשים במינון של חודש ראשון 20 ושאר החודשים 40 היה לי עור מעולה לחודשיים ופתאום חזר לי פצעונים קטנים ושקופים בלסת התחתונה ובאזור הפתים שקודם לכן אף פעם לא היה לי באזור זה אשמח לדעת האם זה חלק מהתופעות של הראקוטן?זה יעבור מעצמו?מה עלי לעשות?

רואקוטן עוזר לחלק ממקרי אקנה, לא עוזר לאחרים, ולפעמים עושה תופעות לא רצויות. לרוב הן חולפות כשמפסיקים את התרופה. אני מטפלת פוטודינמי לאקנה, וטיפול יחיד נותן לרוב הפוגה כשלוש שנים. אם לא אכפת לך שיהיה קילוף מספר ימים לאחר פוטודינמי, את מוזמנת לבדיקת התאמה ללא תשלום.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור