פצעים על הפנים מתגברים לאחר יחסי מין

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

18/01/2023 | 16:43 | מאת: דור

יש לי על המצח אזור שבו כבר למעלה משנה מופיעים פצעונים קטנים, 1-2-3 וכן אדמומיות מסביבם. זה לפעמים מתגבר ולפעמים פחות רואים. ללא כאבים בכלל. רופאי עור שונים קבעו שזה פצעונים רגילים ונתנו משחות שונות אבל עובדתית המשחות לא עזרו. שמתי לב שלאחר יחסי מין, כיום לאחר מכן, יש החמרה משמעותית למשך כמה ימים עד שהאזור נרגע שוב. מה זה יכול להיות והאם יש המלצה לטיפול? לא הייתי ממהר לביופסיה כי זה על הפנים.

לא יכולה לתת אבחנה בלי שבדקתי את הפצעונים. רוב הפצעונים הם פיצעי בגרות, בשמם אקנה, והם יכולים להופיע גם באבות לילדים. פעילות גופנית מוגברת, גורמת הזעה, והפרשת חלב, והפצעים יכולים להזדהם. לכן מיד אחריה כדאי לרחוץ וליבש את הפנים.

19/01/2023 | 08:10 | מאת: דור

תודה, האם יכול להיות קשר אחר בין התגברות הפצעונים לבין יחסי מין? כי זה לא קורה לי למשל לאחר אימון כושר שבו אני הרבה יותר מזיע (אני מתאמן קבוע). האם יכול להיות הסבר הורמונלי או אחר שיקשור בין זה לזה?

לא חושבת

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור