פוליקוליטיס דקלבנס עזרה

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

18/01/2023 | 15:15 | מאת: רונן

אובחנתי עם פוליקוליטיס דקלבנס בקרקפת והרופאה רשמה לי דוקסילין ל3 חודשים ואקנהמיצין חיצוני ובמקביל נילקח לי ביופסיה מהקרקפת...נטלתי את הדוקסילין שמאוד עזר ולאחר חודש של שימוש הפסקתי עקב תופעות לוואי של לחץ בראש...בינתיים הביופסייה חזרה ונימצא חיידק סטפילקוקוס...לאחר שהפסקתי הפצעים חזרו...מעוניין לעבור לטיפול מקומי בלבד... האם ניתן למרוח קרם פוסידין על הקרקפת במקומות הנגועים כדי להרוג את החיידק שגורם לפצעים??? האם אקנהמיצין נגד סטילקוקוס?

אני חושבת שבלי כדורי אנטיביוטיקה לא תיפטר מהפוליקוליטיס. ברור שאסור לך דוקסילין! אבל יש אנטיביוטיקות אחרות שלא עושות לחץ בראש! וזו ההמלצה שלי, ללכת לרופא/ת עור טוב ולהתאים כדורים בשבילך. אם אתה רוצה לנסות, מותר למרוח קרם פוסידין על הקרקפת ולעסות היטב, הוא טוב לסטפילוקוק מעל העור, אבל לדעתי לא יגיע לעומק העור.

19/01/2023 | 00:10 | מאת: NOT_FOUND

תודה על התשובה ד"ר...כמה פעמים ביום למרוח את הקרם פוסידין ולאיזה תקופת זמן?

24/07/2023 | 21:07 | מאת: אייל

האם מצאת פתרון ? גם לי יש פצעים בקרקפת שלא עוברים אנטיביוטיקה לא עוזרת לא מוצא פתרון

עברו כמה חודשים ורק עכשיו ראיתי את שאלתך. פוסידין מורחים פעמיים-שלוש ביום. האם עשית את זה ובכלל עזר?

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור