פיגמנטציה בעור מדלקת זקיק השערה

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

19/10/2022 | 02:34 | מאת: מיכל

שלום. עלתה הטענה שיש לי דלקת זקיק השערה. יתכן שזה נבע ממגע קל עם חתול רחוב. היו לי בכל הגוף נקודות אדומות קטנות. בין היתר היתה התפרצות גם בשוק הרגל. רק ששם נותרו שני סימנים אדומים גדולים בגודל של כמה סנטימטרים שצבעם אדום. הבעיה היא שהסימנים לא עוברים. האם יש איזה חומר שיכול להעלים את הפיגמנטציה בעור ? כמו כן, מה ניתן לעשות עם פצעונים שמצויים בקרקפת ? כרגע להערכתי אין לי התפרצות של הדלקת. תודה.

מיכל יקרה לדלקת זקיק השערה יש טיפול אנטיביוטי במשחות, שמפו, או כדורים, וכולם ניתנים דרך רופא עור בקופת חולים. לגבי הסימנים האדומים, גם אותם צריך רופא עור לבדוק, אם הם מחלה פעילה או רק אודם ישן לאחר הריפוי. אם הדלקת הפעילה באמת עברה, האודם יעלם ללא שום טיפול תוך חודשים אחדים.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור