שאלה על זיהום בכף הרגל האם זה יבלת?

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

16/10/2022 | 20:05 | מאת: יעל

שלום ד"ר, חג שמח! 1. יש לי תור לרופא עור אבל זה רק בינואר. 2. ניסיתי לפנות לרופא עור דרך זימון תור דיגיטלי ושלחתי תמונות ולא חזרו תוך 3 ימים ועבר הרבה זמן אז שואלת כאן. יצא לי בכף הרגל (באזור שדורכים על הרצפה) ליד גשר הרגל, אדמומיות עם אזורים קטנים כמו פצעים לא התייחסתי, זה לא מגרד ולא שורף. ואז זה החמיר ויצאו מזה שתי שלפוחיות שנראה לי שגם התאחדו. רופאת משפחה לא ידעה מה לעשות לקחה אותי לאחות וזו קבעה שזה יבלת!!! האמת שהייתי קצת בהלם כי אני יודעת שיבלת זה עור קשה ונגרם מלחץ ברגל, וזה גם מה שהרופאה אמרה. לא נתנו לי כלום ולא אמרו לי מה לעשות הקטע שקראתי באינטרנט שבכלל יש יבלת ויראלית!! מפפילומה. אז שאלה ראשונה: האם זה מסרטן? האם זה מדבק? זו פעם ראשונה שיש לי דבר כזה . שאלה אחרונה: האם זה נגרם ממדידת נעליים בחנות? כי בדיוק הייתי בסביבו קניות נעליים. ואכן קניתי נעל סגורה אבל החיא לא לוחצת. האם נדבקתי? כרגע: השלפוחיות "התייבשו" וצבען חום עכור מעין גלד. אשמח להנחיה, עד ינואר... כרגע שמתי פלסטר כי אני חוששת מהדבקה תודה .

יקרה, אין סיבה לפחד מיבלת וירלית, אמנם היא מדבקת אבל לא מנעל, אלא במגע בין אנשים וגם זה בקושי. לרוב הדבקה קורית אם המגע היה בין היבלת לפצע של מישהו, ולא על עור שלם. אני מטפלת ביבלת וירלית בשיטה הפוטודינמית במרפאתי הפרטית, ואם תרצי הייעוץ ללא תשלום.

18/10/2022 | 23:42 | מאת: יעל

תודה :) וקצת תמוהה לי איך נדבקתי. בהנחה שזו יבלת... כי רופאת המשפחה לא כזה ידעה לאבחן.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור