בדיקת נוגדנים לדרמטומיוזיטיס

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

28/04/2022 | 01:38 | מאת: מנחם

שלום הייתי אצל רופא עור בעקבות מה שנראה כמו אקזמה עם גבול לא חד. הרופא נתן הפניה לרופא אלרגיה לראות אם יש רקע אלרגי. כ"כ רצה לשלול אפשרות (רחוקה) לדרמטומיוזיטיס, ורצה לתת הפניה לפאנל בדיקות נוגדנים לדרמטומיוזיטיס אך לא הצליח להוציא, ולכן נתן הפניה לראומטולוג. מה זה פאנל בדיקות נוגדנים לדרמטומיוזיטיס? איזה נוגדנים בודקים? תודה

אי אפשר ללמד רפואה דרך המחשב. ממליצה לקבל את המלצות רופא העור שלפי מה שכתבת הוא יסודי ורציני, ולהשלים את הבירור. כמו שהוא כבר הסביר לך יש מחלות עור שנגרמות ע"י אלרגיה, או ע"י נוגדנים של הגוף נגד עצמו. נכון שהן נדירות, אבל אם תפספס אותן תמשיך לסבול סתם. אז כדאי לך להשלים את הבירור, ולודא שאין לך מחלות כאלו.

28/04/2022 | 22:43 | מאת: מנחם

שלום הרופאה כמובן צודקת, אכן התרשמתי שהוא יסודי ולא הסתפק רק בלתת מרשם למשחה, וכמובן אשלים את הבירור, אלא שאני ממתין לתור אצל ראומטולוג, ובינתיים רק רציתי לדעת קצת יותר על הנוגדנים שנבדקים בחשד או לשלילת דרמטומיוזיטיס, האם אלו אותם נוגדנים שנבדקים כשיש חשד למחלת כבד אוטואימונית או דברים אחרים? מה למשל? תודה

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור