שלבקת חוגרת תופעות המחלה

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

22/04/2022 | 19:35 | מאת: נועם

שלום בת 50 הובחנתי עם שלבקת חוגרת . הפריחה בצד שמאל ליד החזה ובית השחי ויש מעט נגעים על הגב העליון. הרופא אמר שאין מה לקחת טיפול כי הגעתי מאוחר מידי. יש לי גרד כאבים לחץ על הצוואר והעורף והתחיל לי גם טינטון באוזן. הפריחה נראית הרבה יותר טוב אבל כבר 7 ימים אני עם חולשה כרבי שרירים בחילות סחרחורת והרגשה כללית לא טובה. בנוסף החל לי גם גירוד בראש הרופא משפחה לא ראה נגעים בראש אבל הגירוד לא מפסיק. האם גירוד בראש זה חלק מהמחלה ? האם שלבקת יכולה לגרום למחלה אוטואימונית אחרת? האם ההרגשה הלא טובה קשורה למחלה? יש בדיוקת שניתן לעשות פרט לבדיקות דם שגרתיות לראות את הסיבה להתפרצות המחלה בגילי? סליחה על כל השאלות אני פשוט סובלת ומוטרדת. תודה

כל התופעות קשורות לשלבקת חוגרת. לפעמים מצליחים לקצר או להקטין את הסבל עם כדורי זובירקס או ולטרקס. אם תרצי התיעצי עם רופא זיהומולוג או פנימי.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור