סבוריאה או רוזיצאה ...

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

21/02/2022 | 13:33 | מאת: גל

שלום, בשנתיים האחרונות יש לי אדמומיות קלה בין הגבות וקצת מעל, זה יותר ורוד בהיר, לאחרונה זה החל לגרד ולעיתים רחוקות ישנם קשקשים שבקושי נראים אולי הם יוצאים בגלל הגירוד ממש לעיתים רחוקות, רופא עור אמר שזה רוזיציאה ונתן רוזקס ורופא אחר אמר שזה כנראה סבוריאה, אני לא יודעת אם לשים את הרוזקס כי אולי זה סבוריאה או אולי בכלל פטריה. יש לי גם אדמומיות בסנטר ופצעים קלים ( 2-3 מידי פעם) וגרד ואני מקבלת כדורי מינוציקלין לנטילה לסירוגין יום כן יום לא לחודשיים 50 מ"ג ובנוסף לזה משחה לסנטר למריחה יומית לחודש זינדקלין. 1. האם בין הגבות זה סבוריאה או רוזיציאה? אין לי שם נימים ופצעים אולי זו בכלל פטריה? 2. איך זה שבאמצע החיים זה פתאום מופיע? 3. אם סבוריאה זה פטריה בשורש השערה למה לא נותנים כדורים/משחה לפטרייה? 4. מה עלות טיפול אצלכם באסף הרופא? 5. אני חושבת שמאז שאני לוקחת את המינוציקלין האיזור שבין הגבות מגרד, אני לוקחת לסירוגין כבר 10 ימים, עד כה נטלתי 6 כדורים, האם הכדור מגביר גרד?יתכן שבגלל שאני לוקחת לסירוגין ולא כל יום זה מחמיר לי את מה שיש לי בין הגבות אבל עוזר לפצעים שיש לי בסנטר? 6. אני משתדלת לא לגרד אבל לפעמים זה מכריע אותי, האם זה יכול להדביק אותי בעוד איזורים? והאם אני יכולה להדביק אחרים? אני שוטפת ידיים אחרי גירוד אבל לא תמיד אני באיזור שיש לי אפשרות לשטוף 7. האם יש ויטמין שניתן לקחת ללא מרשם שיכול לעזור לאדמומיות בין הגבות עם הגרד? 8. האם צמח אלוורה יכול לעזור? תודה

אכן המידע שנתת יכול להתאים לרוזצאה ו/או לסבוריאה, ושתיהן מחלות עור שכיחות מאד ולא מסוכנות. גרוד לא מדבק מקומות אחרים אבל כן יכול לגרום פצעים או צלקת, אז לא להגזים. אם תרצי נסי רוזקס שהומלץ לך או אלוורה, יש מקרים שעוזר. עזבתי את אסף הרופא ואני מבצעת טיפול פוטודינמי למחלות הנ"ל במרפאתי בגני תקוה, הייעוץ ללא תשלום ואת מוזמנת לבדיקה.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור