פרדניזון ושינוי צבע העור

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

14/07/2021 | 20:29 | מאת: טל

שלום, נוטלת פרדניזון 15 מ"ג כבר חודשיים (חודש נוסף נטלתי 30 וירדתי בהדרגה) עקב מחלה אוטואימונית. שמתי לב שצבע העור השתנה ונהיו לי כמו סימני מתיחה. צבע העור נהיה יותר כהה.. יש לי בבטן וברגליים (שוקיים) ועכשיו מסתבר שגם יש לי באיזור הכתפיים. האם זו תופעה ידועה? יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע שלא יתפשט לעוד מקומות? יש לי ביקורת אצל הרופאה המטפלת רק בשבוע הבא ובנתיים אני בלחץ...

סימני מתיחה הם תופעת לואי מוכרת של פרדניזון, אבל את לוקחת את התרופה כי את צריכה אותה בגלל מחלה.. הגיעי בזריזות לרופאה המטפלת והכנסי דרך תורים דחופים (יש תורים ריקים כאלו בכל יום טיפולים) וביחד תחליטו אם חיבים להמשיך פרדניזון או שיש פיתרון יותר מתאים לך. תוכלי להפחית נזק שכבר קרה וגם עתידי ולשפר את בריאותך בכלל ע"י: המנעות מפעילות פיזית אינטנסיבית וממשקולות, והקפידי על משקל יציב ועל תזונה בריאה ומגוונת עשירה בחלבון בירקות ופירות, ועל שינה טובה.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור