אקנה במידה בינונית, משולב עם פצעים בולטים ואדמומיות תת עורית.

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

09/04/2021 | 22:53 | מאת: שילה כהן

ד"ר שרייבר שלום רב! שמי שילה כהן, חייל בן 19 ואני סובל מאקנה ברמה בינונית בעור הפנים. אתחיל ואומר שכבר נטלתי מינוציקלין במשך כחודש, יחד עם המשחה רט-אויט, אך האקנה נשאר. אני יודע לומר כמעט בוודאות כי האקנה שלי הינו תוצר כמעט ישיר של המזונות הלא בריאים שאני אוכל בצבא, שכן כשהייתי בערך בן 18 טרם הגיוס והקפדתי על תזונה בריאה ביותר, עור הפנים שלי היה חלק לחלוטין. שאלתי הינה האם לדעתך במידה ואחזור להקפיד על תזונה בריאה, אוכל להעלים את האקנה? (האקנה שלי משולב עם פצעים בולטים ומעין אדמומיות תת עורית שרופאים שפגשתי טענו שהיא מצביעה על דלקת). אסיים ואומר שאני מכיר את הראקוטן, אך לצערי שימוש בו במשך הצבא הינו כמעט בלתי אפשרי עבורי, שכן לא אצליח להגיע לרופא העור כל חודש בכדי לקבל מרשם חדש עקב הביקוש הרב לרופאי עור, ורופא העור שפגשתי הבהיר לי שהוא לא ייתן לי מרשם ליותר מחודש. (מה שיוביל לכך שאפספס כמה ימי לקיחה באופן עקבי כל חודש במידה ואבחר לקחת ראקוטן).

אני חושבת שכאשר תנאי הצבא והמזון ישתפרו, גם האקנה יבריא לפחות חלקי. כדורים עוזרים להרבה מטופלים, אבל לא לכולם, ובודאי לא תוך זמן קצר של חודש. כמו שכתבת טיפול בתרופה צריך מעקב רופא עור, והדרך הנכונה בצבא היא להזמין כמה תורים מראש קדימה.. בהצלחה. אני מטפלת באקנה ע"י טיפול פוטודינמי ולרוב מתרפא אחרי טיפול יחיד, אבל זה טיפול פרטי, ואינו ממומן ע"י הצבא.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור