חשיפה לשמש ללא שיזוף העור?

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

11/01/2021 | 13:50 | מאת: דןד

שלום, אם אני נחשף רק לעשר דקות ביום לשמש חורפית. האם הגוף שלי יכול לקבל מספיק ויטמין d אפילו שהעור לא השתזף או שינה את צבעו? תודה על תשובה.

כדי להשיג ויטמין D ברור שעדיף 10 דקות שמש על בכלל לא. יחד עם זה, אי אפשר לענות אם זה מספיק, בלי בדיקת מעבדה של ויטמין D בדם. קופות החולים נותנות בדיקה כזו לפחות פעם בשנה.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור