יש קשר בין הסרת שיער בלייזר לקונדולימה?

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

11/01/2021 | 10:51 | מאת: שי

שלום, אני זכר בן 41 יש לי קנדילומה באיבר המין בערך 3 שנים, כאשר פניתי להסרת שיער בלייזר מאיבר המין התבקשתי להצהיר על מחלות עור וכתבתי שיש לי קונדולימה, המכון סירב לטפל בי באזור איבר המין בגלל הקונדולימה, יש קשר בין הסרת שיער בלייזר לקונדולימה? תודה שי

לא ברור אם התכונת לקשר כרונולוגי, או סיבתי או אחר? נכון שקרן לייזר בעצמה לא תגרום לקונדילומה, וקונדילומה לא מורידה יעילות של לייזר. יחד עם זה, אולי במכון פוחדים להידבק? או פוחדים שהוירוס יזהם את המכשיר שבא עם העור במגע ויעבור למטופלים אחרים?

14/01/2021 | 11:51 | מאת: שי

שלום, היה כמעט ברור לי שהסיבה שהם לא רצו לטפל כי זו מחלב מדבקת ולא כי יש סיבה מכוון שלא הצלחתי למצוא ברשת כל מאמר שמצביע על קשר בין הדברים. שאלתי אותך בכדי להיות בטוח האם ידוע לך על קשר או סכנה שמצדיקה את המכון? כי אם אין סיבה רפואית אז זה לא חוקי לא לטפל בי

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור