שאלה לגבי טיפול בנגעים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

01/09/2020 | 12:11 | מאת: אליהו

לד"ר שרייבר שלום רב, מאוד אשמח אם תוכלי לענות על שאלותיי: לפני כמה ימים חוויתי דימום משמעותי באופן מפתיע באזור שק האשכים. לאחר שהצלחתי לעצור את הדימום חיפשתי מידע בגוגל וככל הנראה מדובר בהתרחבות כלי דם קרוב לעור הנקרא Angiokeritoma. התייעצתי עם רופא המשפחה שאמר לי שמדובר בבעיה המטופל ע"י רופא עור באמצעות צריבה (cauterization). לפי מה שקראתי יש גם אפשרות לטיפול ע"י sclerotherapy (הזרקה תוך ורידי) אך עדיין לא משתמשים בשיטה זו באופן נרחב. השאלות שלי הן: האם הבעיה הזו יכולה להחלים מעצמה ואם כן כיצד ניתן לשמור על האזור מפני פגיעה נוספת, או שרצוי בכל מקרה לבצע את הטיפול בצריבה? ושנית, האם varicocele באזור האשכים – תופעה מאוד שכיחה בגברים בגיל מבוגר יותר – יכולה לגרום לתופעת הAngiokeritoma או להחרפתו? בתודה מראש אליהו

אנגיוקרטומה בעיה שכיחה מאד, ולא קשור לוריקוצלה. הטיפול שרופא המשפחה הציע בצריבה הינו יעיל ומקובל. אין חוק שחיבים לטפל בזה, אבל אם תתחמק מצריבה, צפויים דימומים נוספים..

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור