שימוש במשחת efudix נגד נגעי עור מסוג bcc.

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

26/04/2019 | 21:44 | מאת: אלישע

שלום רב! רציתי לשאול את ד״ר שרייבר : אני על סף סיום השימוש במשחת efudix. מרחתי על פי ההוראות של רופא העור במרפאה במקום מגורי. המריחה לוותה בהופעה של אדמומוית על אזור הנגיעות- הקרקפת. בנוסף, התחיל קילוף של העור במקום שבו מרחתי את המשחה. למה עלי לצפות כעת? נראה לי שחל שיפור כלשהו במספר הנגעים אך אינני בטוח בכך. בנוסף למשחה זו רשם לי הרופא משחת neriderm אותה הוא הגדיר כמשחה מרגיעה. אך כאשר קראתי את הוראות השימוש מצאתי שזו אינה מומלצת לאנשים הסובלים מגלאוקומה. האם ישנה משחה אחרת? האם השימוש במשחה הנפוצה bepantene להרגעת העור מותר ואם כן, כמה זמן לאחר מריחת ה-efudix? אגב , הוראות השימוש על פי הדף המצורף לאריזת המשחה שונות מעט ממה שהרופא רשם לי. מדוע? אודה לך על תשובה מפורטת!

יש למרוח אפודקס לפי הוראות רופא העור, ולצפות לשיפור רק אחרי גמר מהלך הטיפול..מצב מידי, זה עדיין לא התוצאה. לגבי הנרידרם או כל משחת סטרואידים אחרת, מרח אותה רק אם רופא העיניים שלך מאשר את השימוש, אחרת הסתפק בתחליפים עדינים טבעיים כגון בפנטן, ג'ל אלוורה, ומשחות מחברת וולדה או חברת היל.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור