נפיחות בבלוטת התריס, כאבי שרירים והפסקת מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

05/06/2003 | 14:30 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 41, אם לארבעה ילדים, בריאה בד"כ. בחודש האחרון הופיעה נפיחות בבלוטת התריס, בין האריתמוס לבין האונה הימנית. בבדיקת אולטרהסאונד הסתבר כי הנפיחות היא בגודל של כ17- מ"מ, ולה מרקם "חצי סולידי" (אשמח לדעת מה זה אומר, והאם יש סיבה לדאגה…) בלוטות לימפה תקינות. בבדיקת דם של תפקודי בלוטת התריס הנתון שהתקבל הוא 4.1. נקבע לי תור לניתוח להסרת הנפיחות. בחודשיים וחצי האחרונים יש לי כאבים תמידיים בשרירים ובמפרקים של הידיים והרגליים, קושי בתנועה והרגשת כבדות (בידיים יש גם לעיתים קרובות הרגשת נימול). הבדיקה לדלקת פרקים היתה שלילית. לפני כשנה וחצי נפסק לי המחזור באופן פתאומי. אולטרהסאונד עדכני הראה ששתי השחלות אינן פעילות. בנוסף, בבדיקות דם נמצא כולסטרול גבוה של 230. השאלות שלי הן: - האם יש קשר בין כל התופעות שתיארתי ובין מועדי הופעתן? - מה עשויות להיות הסיבות להופעתן? - האם ניתן להחזיר את המחזור, ובאילו דרכים? האם זה מומלץ? - מהי המלצתך לגבי הפעולות שעלי לנקוט בהמשך (לאילו מומחים לפנות)? אודה לך מאוד על התייחסותך, תמר.

09/06/2003 | 12:23 | מאת: יעל

לדעתי את צריכה לשלול טרשת נפוצה. אני לא רופאה אבל כל הסימנים כמו לחברתי...

לגיל המעבר תופעות רבות ביניהן עליה בשכיחות תת פעילות של בלוטת התריס [ כמו שאצלך] דלקת פרקים על רקע נוון הסחוס התוך פרקי [מה שכנראה יש לך], הפסקת מחזור ופעילות השחלות [מה שאצלך], עליה בכולסטרול, כולל בשל ההיפותירואיד, [מה שאצלך]. רופא נשים מיומן יוכל לסייע לך.

מנהל פורום גיל המעבר