צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

14/01/2003 | 22:21 | מאת: טלי

פרופ' בז'יזנסקי שלום רב שמי טלי אני בת 42.5 לפני כשלושה חדשים עשיתי בדיקת צפיפות העצם, והתוצאה היתה : 73% צפיפות בירכיים . התחלתי בטיפול של סידן + ויטמין D ורופא המשפחה ייעץ לי ללכת להתעמלות טיפולית בונת עצם. ניסיתי היה נורא משעמם, ואז נאמר לי ע"י מכרה שניתן ללכת להתעמלות רגילה עיצוב וחיטוב הגוף ורצוי לעשות תרגילים עם משקולות על הרגליים. מכרה אחרת אמרה שאסור בתכלית האיסור להעמיס על העצמות. שאלותי הן : 1.האם יש טיפול נוסף כדוגמת פוסלן שאני צריכה לקחת? 2.איזו התעמלות הכי נכונה? 3.האם כדאי ללכת ל"אינדוקרינולוג"? בברכה, טלי

15/01/2003 | 10:18 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

דבר ראשון, אין סיבה להלחץ ! דבר שני כל התעמלות טובה ! כדאי להועץ ברופא פנימי העוסק ברפואת העצם בקשר לטיפול תרופתי

מנהל פורום גיל המעבר