כאבים ולחץ בחזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

10/09/2002 | 16:31 | מאת: רבקה

שמי רבקה ואני בת 50.5. כ-8 חודשים אני סובלת מכאבים ולחץ בחזה. עקב זאת ערכתי את הבדיקות הבאות והן תקינות: ארגומטריה, אקו לב, מיפוי לב(בתליום מאמץ), צלום בית חזה, U.S. בטן עליונה, גאסטרוסקופיה. בדיקת בלוטת התריס. יש לציין שאחי עבר לפני שלוש שנים צינתור+סטנט ולהורי אין מחלות לב. כמו-כן גילו אצלי יתר לחץ דם 140/90, לפעמים גם 150/92. כולסטרול - 222 HDL - 43 LDL - 153 כחודש וחצי אני לוקחת כדור אחד ביום בשם דיאלטם SR120, לאחרונה לחץ הדם התאזן. גם כדור סמוביל. מאז אני משתדלת להקפיד על תזונה נכונה(ירדתי במשקל מספר ק"ג) וכן גם על פעילות גופנית: הליכה כ - 3 פעמים בשבוע במשך 45 דק'. אבל, הכאבים מטרידים אותי, מפריעים ומשפיעים על מחשבותי במהלך חיי היומיום. הם באים וחולפים בזמנים שונים וקשה לי להצביע על כך האם הם קשורים למצבים מסוימים. לפיכך, אני מרגישה חוסר שקט ועצבנות, חוסר סבלנות, חוסר תאבון, קושי בריכוז, קושי בשינה, תחושת חנק. מדי פעם חולשה בעיקר ברגליים, הזעה, גלי-חום. אני מבקשת התייחסות לבעיה שהצגתי בפניכם. בתודה מראש

11/09/2002 | 10:33 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

נראה לי כי אצ סכ"ה בטיםול טוב, ועושה הצעדים הנכונים לשיפור בריאותך. לא ציינת האם עברת ברור גינקולויגי והורמונלי. יתכן כי חלק מהתלונות קשורות לשינויים ההורמונליים ובכך ניתן לטפל.

11/09/2002 | 10:33 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

נראה לי כי את סכ"ה בטיםול טוב, ועושה הצעדים הנכונים לשיפור בריאותך. לא ציינת האם עברת ברור גינקולויגי והורמונלי. יתכן כי חלק מהתלונות קשורות לשינויים ההורמונליים ובכך ניתן לטפל.

11/09/2002 | 11:14 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

נראה לי כי אצ סכ"ה בטיםול טוב, ועושה הצעדים הנכונים לשיפור בריאותך. לא ציינת האם עברת ברור גינקולויגי והורמונלי. יתכן כי חלק מהתלונות קשורות לשינויים ההורמונליים ובכך ניתן לטפל.

מנהל פורום גיל המעבר