קונדילומה דרכי מניעה וטיפול

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

21/07/2011 | 02:40 | מאת: דנה

שלום דוקטור אני בחורה צעירה (26), שעקב ריבוי פרטנרטים נגלה אצלי השבוע 3 פצעים קטנים של קונדילומה. אני חרדה מאוד ולא כל כך יודעת מה הלאה... הגינקולוג אמר שישים לי תמיסה וזה יעבור האם מותר לי לקיים יחסי מין? אם כן באיזה צורה הבטוחה ביותר בשביל למנוע הדבקות ולהדביק אחרים? האם אחרי טיפול בפצעים המחלה נעלמת לגמרה או שנשארת לתמיד (זה מפחיד אותי נורא :( )? האם זה נכון שיש להשמיד את התחתונים והמגבות בהן השתמשתי עד כה מחשש להידבקות נוספת במחלה? אני מעשנת, האם זה אומר שאני צריכה להפסיק לעשן כי זה יכול לגרום להתפרצות המחלה? כמו כן יש לי בעיות הורמונליות דבר הגורם לי אקנה ושיעור יתר, אני אצטרך ליטול הורמונים, האם זה מסוכן עם מחלה זו? ושאלה אחרונה.... שמעתי שהחיסון נגד סרטן צוואר הרחם מונע סרטן, יש לו בכלל אפקטיביות למי שכבר מסתמן שנדבק? אשמח לקבל תשובות כי אני חרדה מאוד וזה עושה לי דיכאון נוראי תודה

הגינקולוג אמר שישים לי תמיסה וזה יעבור ^^לייזר הוא הטיפול היעיל ביותר תוך שימוש בקולפוסקופ. האם מותר לי לקיים יחסי מין? ^^מומלץ לעבור טיפול לסילוק הנגעים ולוודא בבדיקת HPV PCR שאינך נושאת את הנגיפים HPV ואז לקחת חיסון ובכל אופן אז כבר אינך מדבקת. האם זה נכון שיש להשמיד את התחתונים והמגבות בהן השתמשתי עד כה מחשש להידבקות נוספת במחלה? ^^אפשר להרתיח. אני מעשנת, האם זה אומר שאני צריכה להפסיק לעשן כי זה יכול לגרום להתפרצות המחלה? ^^מומלץ לא לעשן כמו כן יש לי בעיות הורמונליות דבר הגורם לי אקנה ושיעור יתר, אני אצטרך ליטול הורמונים, האם זה מסוכן עם מחלה זו? ^^לא

מנהל פורום גיל המעבר