נדודי שינה חזקים! האם לקחת מלטונין?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

13/06/2002 | 11:27 | מאת: דנה

אני בת 49 בקרוב, יש לי מחזור כל חודש אמנם מקדים כל פעם בשבוע או 10 ימים, אין לי גלי חום או הזעה מוגברת נרראית טוב אבל התחלתי לסבול מנדודי שינה שהתחילו לפני כחודשיים והחמירו מיום ליום , הוצע לי עי" הרופאים כדורי הרגעה שלא עזרו במיוחד או כדורי שינה נוקטורנו שגם לא הועילו לבסוף הציע לי רופא המשפחה את המלטונין שהבנתי שהוא הורמון שינה , הוא הציע לי לקנות אותו בבית טבע ולקחת אותו כ-3 שעות לפני השינה ד"ר האם זה לא מסוכן ותלותי ? מה עם תופעות לואי(השמנה)? וכמה זמן מותר לקחת את זה? בבקשה תן לי עצה!!!! בברכה דנה

17/06/2002 | 15:09 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

מספר מחקרים מבוקרים הראו כי נטילת מלטונין במינון נמוך (1 מ"ג או פחות) משפרת איכות השינה. תופעות הלוואי מינימליות. אם הינך משתמשת בתרופות אחרות יש להיוועץ במומחה.

מנהל פורום גיל המעבר