פרופ' שלום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

20/01/2002 | 11:44 | מאת: גילי

אני בת 49, סובלת מתופעות גיל המעבר כשנתיים בערך. קיבלתי טיפול הורמונלי חליפי אבל לאחר שהתחלתי להרגיש תופעות של הירדמות חצי מהפנים וכ"ו הפסקתי את השימוש בהם על דעת עצמי. מאוחר יותר התברר לי שלנשים עם הסטוריה של טרומבוזה אסור לקחת הורמונים (אף אחד לא שאל אותי על ההסטוריה שלי...) וזה היה יכול לגרום לי שבץ! בכל מקרה אסור לי לקחת הורמונים אבל אני סובלת נוראות מגלי חום וזיעה במשך כל היום אבל בעיקר זה מפריע לי בלילה ואני בקושי ישנה. פניתי לרפואה משלימה ואני נוטלת ויטמינים שאמורים לעזור לי אבל גם \זה לא עוזר. מה עוד ניתן לעשות? וכמה זמן אמורות תופעות אילו להמשיך?

20/01/2002 | 20:14 | מאת: רונית

שלום גילי אני כמעט בגילך וגם לי ההורמונים עשו רק רע. אני לקחתי רק שמונה חודשים , והפסקתי על דעת עצמי. אני חושבת שצריך להקשיב לגוף שלנו, הוא יודע הרבה יותר טוב מכולם. כיום אני לוקחת את הכוהש השחור ושמן נר הלילה אחד מכל אחד. ניסיתי של כמה חברות ובסוף מצאתי את החברה המתאימה לי. עברו לי גלי החום ואני מרגישה מצויין. המפתח הוא הסבלנות, לוקח כמה חודשים עד שהעינינים מסתדרים. יום אחד שמתי לב שאין לי יותר גלי חום. ההרגשה מצויינת. אני מציעה לך לא להרים ידים יש הרבה מאד פתרונות ברפואה האלטרנטיבית, אבל הם לוקים יותר זמן. בהצלחה.

21/01/2002 | 11:54 | מאת: גילי

תודה על המידע תגידי לי בבקשה, כמה זמן לקח עד שהתרופות האלטרנטיביות השפיעו אצלך?? אני משתמשת כבר חודש, אין הטבה וזה ממש מייאש. תודה

04/02/2002 | 10:28 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

לא ברור איזה "ויטמינים לקחת. מכל מקום יש טיפולים אחרים היכולים להקל על גלי החום. התופעה ד"כ אינה נמשכת יותר משנה שנתיים.

מנהל פורום גיל המעבר