progestron

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

21/02/2004 | 19:38 | מאת: אסתי

בת 50 , לוקחת מזה 3 ימים פרוגסטרון - MEGACEבגלל היפר פלזייה ברירית הרחם 10 בחזקת 6 . התרופה ניתנה לטיפול במשך 3 חודשים . אבקש לדעת האם גלי חום הינם מתופעןת הלואי של התרופה ???? תודה.

תודה על שאלתך אסתי, זה אינו פרוגסטרון אלא פרוגסטגן ויש הבדל בין השניים. לרוב זו אינה סיבה לגלי חום. תקופת המעבר מתחילה בסביבות גיל 30 ולכן בגילך יתכנו תופעות שונות של תקופת המעבר כולל גלי חום. גלי חום עשויים להיגרם ע"י מצבים חולניים כמו יתר פעילות של בלוטת תריס, לוקמיה, פאוכרומוציטומה וקרצינואיד. רק לאחר שלילת מצבים אלו ודומיהם ניתן לחפש מזור באמצעים מגוונים החל מדיקורים עבור דרך הומאופטיה וצמחים ותוספים וסיים בתרופות. תוכלי להרחיב ידיעותיך ע"י קריאת מאמרים רלוונטים באתר שלי WWW.GENICOLOG.NET בנוסף תוכלי להשתתף באחת הסדנאות שאני מעביר בנושאים אלו לנשים בגילאי 30-60. גם פה פרטים באתר שלי. בברכת בריאות שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר