שיעור יתר-חוסר אסטרוגן?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

24/01/2004 | 15:00 | מאת: רונית

אני בת 51,בגיל 36 עברתי כריתת רחם,מבלי להוציא את השחלות,עברתי בעצם תסמינים של גיל המעבר כשנה שנתיים לאחר הכריתה בלי טיפול הורמונלי.לפני כשלוש שנים -בגיל 48 עברתי בדיקות הורמונליות ולא נצפה חוסר בהורמונים,באותו זמן קבלתי טרומבוזה בעין,כך שאפילו אם הייתי צריכה לקחת הורמונים ,בגלל הטרומבוזה אינה יכולה לקחת הורמונים. בשנה האחרונה שמתי לב כי יש לי שעור יתר על הפנים,האם זה מחוסר אסטרוגן ? האם יש אפשרות לקחת משהו אם אכן יש חוסר באסטרוגן ,עם כל הבעיות שלי(לחץ דם מאוזן והטרומבוזה שעברתי-אני מקבלת אספרין)? אודה לך מאד.רונית

תודה על שאלתך רונית, הורמונים נוספים מעורבים בתופעת השיעור. ישנם טיפולים שונים למצבך אך יש להתאימם למצבך ולתוצאות הבדיקות השונות בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר www.genicolog.net 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר