מעבר מנובפם לאוורל 50 פלוס התקן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

15/11/2017 | 11:49 | מאת: עינב

אני בת 47. לוקחת כבר 4 שנים נובופם בעקבות הפסקת המחזור ותסמינים של גלי חום קשים,נדודי שינה,אפטות,כאבי גב והופעתן של הפרעות קצב רבות (פעימות מוקדמות). לאחר לקיחת הנובופם התסמינים ברובם נעלמו פרט לכאבי גב והפרעות הקצב שלא נעלמו אך די פחתו. לפני כשנה הפרעות הקצב התגברו במיוחד בכדורים הלבנים (הכדורים שמשלבים אסטרוגן ופרוגסטרון) בחצי שנה האחרונה חלו שוב הפרעות שינה התעוררויות רבות בלילה וקושי להירדם. לעיתים גם גלי חום קלים בסביבות 3 בבוקר. כמו כן החלו להופיע אפטות במעבר בין הכדורים הלבנים והאדומים ולהפך. הפרעות הקצב אוזנו עי כדור אחר ששולט בקצב הלב כך שכרגע הן פחות מפריעות. רופא הנשים המליץ לעבור לאוורל 50 פלוס התקן של ג'ינס אשמח לשמוע את דעתך האם כמות האסטרוגן באוורל זהה לנובופם? האם לקיחת הומונים אילו מעלה את הסבירות לסרטן השד (סבתא מצד אבא חלתה) מה עמדתך לגבי שילוב של אוורל עם התקן והאם נראה לך כי יכול לשפר את מצבי תודה מראש

לשאלות אישיות כאלו איני עונה באינטרנט כי זה מחייב שאלות שלי ותשובות שלך וזו שיחה יחסית ארוכה.

מנהל פורום גיל המעבר