סרטן השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

01/11/2008 | 22:24 | מאת: דרה

לפני 5 שנים עברתי כריתת בלוטת התריס עקב גידון ממאיר .עברתי טיפול באמצעות יוד רדיואקטיבי מייד לאחר הניתוח ובמשך שנתיים עוקבות מיפוי עם יוד רדיואקטיבי. אחר כך עברתי מיפוי כל שנה. התגלה לי גוש בשד והייתי רוצה לדעת אם באמצעות המיפוי שעברתי היה ניתן לזהות אם הגידול היה ואם הוא ממאיר?תודה

דרה שלום מיפוי של בלוטת התריס יכול לעתים להדגים גידולים בשד אבל בד"כ אין זו בדיקה מתאימה לכך. אם אכן יש לך גוש נמוש בשד, עלייך להיבדק ע"י כירורג שד ולעבור במידת הצורך את הברור המתאים שכולל אולטרסאונד וממוגרפיה. לא ניתן ולא כדאי לעקוף את המהלך הרגיל הזה. אני מקווה שלא תימצא כל בעיה בברכה דר יצחק פפו

מנהלי פורום בריאות השד