פיבדואדנומה - האם כדאי לנתח?

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/10/2015 | 18:55 | מאת: גלי

שלום, אני בת 28, עם היסטוריה של סרטן השד במשפחה אצל סבתי. לפני כמה שבועות גיליתי במישוש גוש בשד שמאל. באולטרסאונד התגלה גוש "סולידי, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, מישושי" בגודל 1.30X3.30. BIRADS = 3 הכירורג הפנה אותי לביופסיה ואמר שלדעתו כמעט בוודאות מדובר בפיברואדנומה, ושאל אם אני רוצה להסיר את הגוש בניתוח. מה הטיפול המקובל במקרה כזה? האם ההסרה היא רק קוסמטית/בשביל הרגשה שלי או שיש לזה תועלת רפואית כלשהי? אציין שאין לי כלל כאבים, רק קצת תחושה של הכבדה בשד. תודה!

גלי שלום אם אכן מדובר בפיברואדנומה קטנה אין סיבה לנתח אפשר לעקוב המעקב נעשה ע"י מדידת קוטר הגוש באולטרה סאונד, כעבור 3 חודשים מאולטרהסאונד ראשון . 6 חודשים מהשני שנה ושנתיים. אצל שליש מהנשים הגוש ישאר באותו הגודל עד זיקנה ושיבה ואין צורך לגעת בו , אצל שליש יקטן ואף יעלם. בשליש מהנשים הפיברואדנומה תגדל ויש לשקול הוצאת הגוש בניתוח. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד