ממתינים או מנתחים ??

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/09/2015 | 23:21 | מאת: אור

בת 51 ברקע idc רצפטורים חיוביים her2 שלילי גוש 4 סמ , בביופסיה נדגמה בלוטה נגועה . אונקוטייפ 17. בתהליך טרום ניתוח וטרום הקרנות . מטופלת בפמרה וזולידקס מזה חצי שנה . הגידול התכווץ בחצי לערך . שאלתי האם מנתחים ? או ממתינים עד שהגידול .יעלם ? די מלחיץ שתאים סרטנים מטיילים בגופי . תודה מראש

אור שלום במקרים כאלו מקובל להמתין מספר חודשים, למשל 6 חודשים, ולראות אם התגובה מאפשרת ניתוח משמר שד ואז ממליצים על ניתוח. אין חובה שהגידול ייעלם ( מה עוד שבמקרים כמו זה שלך הדבר מתקיים במיעוט המקרים) בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד