חשד לפוליפ ברחם וטמוקסיפן

דיון מתוך פורום  בריאות השד

04/08/2015 | 20:42 | מאת: רונה

שלום רב בת 59, קרוב לשנה לאחר גילוי מוקדם של סרטן שד. לפני שלושה חודשים התחלתי טיפול הורמונלי בטמוקסיפן. השבוע במהלך בדיקה גניקולוגית נראתה רירית בעובי 7 מ"מ וחשד לפוליפ ברחם. יש לציין כי לפני חצי שנה, בטרם התחלתי את הטיפול התרופתי נבדקתי אצל הגניקולוג והבדיקה היתה תקינה. כמו כן , אין לי היסטוריה של פוליפים. האם יתכן קשר בין פוליפ ברחם ללקיחת טמוקסיפן ( במסגרת תקופה של שלושה חודשים )? האם נדרשת התייעצות עם הרופא המטפל לצורך החלפת הכדור שלא גורם כזאת תופעת לוואי ? האם קיים סיכון בממצא מהסוג הזה תקופה כה קצרה לאחר לקיחת הכדור? תודה מראש

רונה שלום יש קשר ישיר בין פוליפ ברחם לטמוקסיפן ברוב המקרים מדובר בממצא לא מדאיג , אך מחייב בדיקה אצל רופ נשים ולעתים ביופסיה לעתים יש צורך לעבור לטיפול תרופתי אחר בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד