MRI שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

25/05/2014 | 22:08 | מאת: מורן

שלום רב, אני בת 25 עם היסטוריה משפחתית של סרטן השד משני הצדדים. נמצאת במעקב אחר גושים פיברואדנומים מזה כ4 שנים. היום ביצעתי אולטרסאונד למעקב שגרתי בו הומלץ לי לפנות לביצוע בדיקת MRI עקב גושים חדשים וגדילתן של קיימים אך רופא הכירוג שקיבל את תוצאות הבדיקה טוען שאין צורך בבדיקה הזו. אני מתעקשת לעשות אותה בכל מצב עקב מוות במשפחה מסרטן השד בגלל רשלנות רפואית. האם ואיפה ניתן לעשות בדיקה זו באופן פרטי וללא הפנייה מהרופא? תודה על התשובה מורן.

מורן שלום אני מניחה שתוכלי לעשות הבדיקה באופן פרטי. השאלה האמיתית היא האם באמת יש צורך בבדיקה. לכל בדיקה רפואית יש יתרונות ויש חסרונות. לכל בדיקה וטיפול רפואי יש גם תופעות לואי לא רצויות. תפקידו של רופא טוב לשקול הדברים ולהמליץ או לא להמליץ על בדיקה לפי שיקולי ידע. לא מדובר כאן רק בעלות כספית. לכן הייתי ממליצה לך לגשת לבדיקה כירורגית אצל רופא/ה שתוכלי לסמוך עליה ויכוונו אותך רפואית. אני מצטערת שקרה המקרה שאת מתארת במשפחתך, אולם זה לא הגיוני שכתוצאה מכך תעברי בדיקות לא נחוצות. השיקול צריך להיות מה יש לך והאם MRI יקדם את האבחנה והטיפול או לא בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד