שלום לכם

דיון מתוך פורום  בריאות השד

18/01/2013 | 13:36 | מאת: אפרת

אני מאוד אשמח לשאול ולדעת האם סרטן השד זה חייב להיות תורשתי והאם זה קופץ בדורות? אילו סוגי מזונות יכולים לתרום או אפילו אולי למנוע מצב של סרטן שד? יש הבדל בין נשים בעלות חזה גדול לבין נשים בעלות חזה קטן בקטע של המחלה?

שלום לך אפרת הגורם לסרטן שד אינו ידוע. למיטב ידיעתינו היום רק לכ10% מחולות סרטן שד יש מוטציה גנטית הקשורה בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן שד. 90% חולות ללא נוכחות המוטציה הגנטית הנ"ל. לנשים עם שדיים גדולים יש יותר רקמת שד היכולה להתפתח בעתיד לסרטן. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד