ציסטות קטנות ושפירות בשדיים

דיון מתוך פורום  בריאות השד

29/08/2012 | 10:04 | מאת: נטע

ד"ר תמי קרני / ד"ר יצחק פפו שלום , אני בת 35 , מזה זמן מה מנסה להיכנס להריון , לפני כ-3 חודשים עברתי הפלה ואחריה קיבלתי גונל F בנסיון להיכנס להריון. לפני כחודש הרגשתי גוש בשד ונשלחתי לבצע אולטרסאונד. להלן תוצאות האולטרסאונד: שד שמאל - ציסטות שעה 12 - 1.1 ס"מ ועוד ציסטות קטנות ,BIRADS- ממצא שפיר, תבנית סונוגרפית תקינה. שד ימין - ציסטות שעה 2- 3.4 ס"מ מישושית , שעה 10- 3.3 ס"מ , שעה 11- 1.7 ס"מ ועוד ציסטות קטנות , ממצא שפיר, תבנית סונוגרפית תקינה. בתי שחי תקינים. בשלב הזה הפסקתי טיפול הורמונלי אבל אני מתעתדת לחזור אליו , אציין גם שאני כבר יכולה למשש יותר מגוש אחד. המליצו לי לעשות FNA ואני מתלבטת האם לעשות עכשיו או לחכות עד שאסיים עם הטיפול ההורמונלי? אם ממשיכים בטיפול הורמונלי האם הציסטות יחזרו? תודה רבה על עזרתכם וסליחה על המייל הארוך. נטע

נטע בוקר טוב נשמע שאת רוצה יעוץ רפואי ספציפי למקרה שלך. לא זאת מטרת האתר ואי אפשר לספק המלצות רפואיות פרטניות כאן. אנא פני לבדיקה כירורגית בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד