ריטלין-תרופת קסם או תופעה פסיכולוגית

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

03/01/2010 | 04:05 | מאת: רון

לאחרונה החלתי ליטול ריטלין 10 מ"ג לפני תקופות מבחנים,אני מאוד התקשתי לשבת ללמוד וכל הזמן רציתי לברוח מהחומר הלימודי כאשר הייתי מתיישב ללמוד,מאז שניסיתי את הריטלין אני יכול לשבת שעות בלי להרגיש שאני חייב לברוח מהלימודים... עכשיו יש בעיה שאני מרגיש מעין לחץ בחזה ודפיקות לב לפעמים,הלכתי לקרדיולוג ולא נמצאה שום בעיה ,כמו כן אני חווה נשירת שיער בזמן שאני משתמש בזה(רואה שיערות שנושרות על השולחן פתאום) ,במבחן TOVA מצאו במבחן הראשוני שאין לי הפרעת קשב אך קיים קושי לשבת זמן על משהו שמשעמם אותי,כמו כן היה שיפור לאחר הריטלין ושיפור ניכר בכך שאוכל לשבת זמן ממושך על משימות שמשעממות אותי,האם השיפור שחל הוא אמונה פסיכולוגית שזה עוזר לי לשבת ואני יושב או שמדובר באמת בשיפור נירולוגי שפותר לי את הבעיה הזאת?האם יש כדור שיש בו פחות תופעות לוואי ממה שאני מרגיש?

שלום ממליץ לפנות להערכה לנוירולוג, מוחה בהפרעות קוגניטיביות בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים