ריטלין עבור ADHD, והחמרת טיקים.

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/09/2016 | 14:55 | מאת: בניה

אני סטודנט, בן 29. לאחרונה אובחנתי בADHD, והתחלתי לקחת ריטלין. (10 מ"ג SR כפול 2 ביום בד"כ). בנוסף לADHD, יש לי גם טיקים כבר שנתיים(החל מהצוואר ועד לרגליים). הבעיה שהריטלין מחמיר מאוד את הטיקים, וגורם גם לכאבים ברגלים, ובנוסף לתשישות שרירים ברגליים, וטיקים גם בפנים שלא היו קודם. הריטלין מאוד עוזר לי ללמוד, ובלעדיו אני לא רואה את עצמי ממשיך בלימודים, הבעיה שהטיקים גם מפריעים לריכוז שגם ככה קשה. כמה זה מסוכן להמשיך עם הריטלין למרות הכל? והאם תרופות אחרות כמו קונצרטה עדיפות מבחינת הטיקים?(ניסיתי גם ריטלין LA, אותו דבר מבחינת הטיקים) והאם יש המלצות\טיפולים כלשהם שיכולים לעבוד בשילוב עם הריטלין על מנת לטפל בטיקים, או לפחות לא להחמיר אותם? אני במהלך מועדי ב', ולכן תשובה בהקדם יכולה מאוד לעזור, כי תור למומחה תנועה ייקח הרבה זמן להשיג...

שלום כל הרופות הנ"ל יכולים להחמיר טיקים. טיקים מוטוריים והחמרה בהם בד"כ קושים למצב רגשי לא מאוזן ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל ולשקול להתחיל טיפול פסיכולוגי מסוג CBT(טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים